Una Mattina

Una Mattina

Jeroen van Veen (piano)
Evelien Fokker (cello)

componist Ludovico Einaudi

Een ligconcert® met muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi.
Una Mattina is het album van Ludovico Einaudi uit 2004. Zijn voorgaande albums waren voor piano solo; in deze bundel zitten 4 stukken voor piano en cello. Terwijl voorganger I Giorni was gebaseerd op Malische volksmuziek over een nijlpaard, werd Una Mattina geïnspireerd door een eenvoudige inspiratiebron: zijn dagelijkse routine en de Piedmont wijnboerderij waar hij leeft met zijn familie. In de 12 autobiografische, hedendaagse en minimalistische klassieke stukken staan de piano en de cello centraal. Naast het volledige album ‘Una Mattina; wordt dit 90 minuten durende ligconcert aangevuld met andere werken van Einaudi. Deze muziek die is afgestemd op de menselijke ziel, zorgt voor ultieme ontspanning. Neemt een matje mee en kom liggen!


Una Mattina Cello en Piano

Ora Piano Solo

Resta Con Me Cello en Piano

Leo Piano Solo

A Fuoco Cello en Piano

Dolce Droga Piano Solo

Uno ( uit: Divenire) Cello en Piano

Dietro Casa Piano Solo

Come Un Fiore Piano Solo

DNA Cello en Piano

Nuvole Nere Piano Solo

Questa Volta Piano Solo

Nuvole Bianche Piano Solo

Indaco (uit : Nightbook) Cello en Piano

Ancora Piano Solo

Una Mattina Cello en Piano


Evelien startte op jonge leeftijd met de cello. Zij studeerde aan het conservatorium van Den Haag en volgde lessen en masterclasses bij o.a. Pieter Wispelwey en Larissa Groeneveld en Xandra Rotteveel. Naast het geven van concerteren verzorgt Evelien muziektherapie, retreats en coaching. Ook is zij actief als inspirerend spreker en gaf zij in 2017 een TED talk.

www.evelienfokker.com

Jeroen van Veen heeft meer dan tweehonderd cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Simeon ten Holt, Michael Nyman, JacobTV, Yann Tiersen, Friedrich Nietzsche, Preisner, Erik Satie, Riuchi Sakamoto, Astor Piazzolla, Arvo Pärt en Yiruma

www.jeroenvanveen.com
Jeroen van Veen on Spotify
Schermafbeelding 2021-10-21 om 15.33.3320292574_343193062777224_6347222830383009425_n